Загинув фоторепортер Reuters під час зйомки атаки талібів

14:47, 16.07.2021
Загинув фоторепортер Reuters під час зйомки атаки талібів

Даніш Сіддікуі був завжи в "найгарячіших" точках

Фотожурналіст агентства Reuters, лауреат Пулітцерівської премії 2018 року Даніш Сіддікуі був убитий у п’ятницю, 16 липня, під час висвітлення сутички між афганськими силами безпеки та бойовиками «Талібану» біля прикордонного переходу між Афганістаном та Пакистаном.

 

Як інформує УМ, про це 16 липня повідомило Reuters.

 

Сіддікуі працював журналістом з початку цього тижня у складі афганського спецпідрозділу, що базується у південній провінції Кандагар, і висвітлював бойові дії між афганськими силами і бойовиками «Талібану».

 

Зазначається, що журналіст та ще один високопоставлений афганський офіцер були вбиті під час перехресного бою між афганським спецназом та талібами в районі прикордонного переходу з Пакистаном. Афганські сили намагалися відбити атаку талібів на ринкову площу у населеному пункті Спін-Болдак.

 

Нагадаємо, що в 2018 році Сіддікуі був частиною команди фоторепортерів Reuters, які виграли Пулітцерівську премію в номінації "художня фотографія" за серію знімків, присвячених біженцям з М'янми рохінджа.

 

Нещодавно представники «Талібану» виступили із заявою, що рух узяв під контроль 85% території Афганістану.

 

Наступ талібів відбувається на тлі виведення з Афганістану військового контингенту США та інших країн західної коаліції.

 

Рух «Талібан» запропонував уряду Афганістану укласти перемир'я на три місяці за умови звільнення семи тисяч бойовиків-талібів.