Лукашенко дозволив армії придушувати «масові заворушення»

10:54, 16.07.2021
Лукашенко дозволив армії придушувати «масові заворушення»

Лукашенко з плином часу все більше "стискає лещата" щодо свободолюбивих намірів свого народу

Самопроголошений президент-диктатор Білорусі Олександр Лукашенко 15 липня підписав закон про зміни до законів з питань захисту суверенітету і конституційного ладу — і дозволив військовим придушувати масові протести.

 

Як інформує УМ, про це повідомила його пресслужба.

 

Відтепер у законі прописано, що саме вважається «заворушеннями» при введенні надзвичайного стану — «це спроби насильницької зміни конституційного ладу, захоплення або присвоєння влади, збройний заколот, масові заворушення, міжнаціональні та міжконфесійні конфлікти, що супроводжуються насильницькими діями, що створюють безпосередню загрозу життю і безпеці громадян».

 

Лукашенко дозволив збройним силам займатись охороною громадської безпеки та припиненням «масових заворушень».

 

Також, якщо введуть надзвичайний стан, то можуть обмежити доступ до інтернет-ресурсів і мережевих видань.

 

Нагадаємо, що у травні 2021 року опозиція заявила про підготовку нових протестів у Білорусі. Тоді вони планували «наростити партизанський рух усередині країни».

 

Із початку серпня 2020 року громадяни Білорусі протестували проти переобрання президентом Лукашенка. Активні протести тривали з 9 до 11 серпня, коли силовики затримали найбільше людей. Багато з них були побиті і отримали покарання за рішенням суду. Понад 400 людей вже засуджені. 290 осіб в Білорусі визнані політичними вʼязнями.