Андрій Бєляєв «Бєлий» з Нікополя загинув під час обстрілу з артилерії, фото

18:45, 14.07.2021
Андрій Бєляєв «Бєлий» з Нікополя загинув під час обстрілу з артилерії, фото

Андрій Бєляєв з позивним «Бєлий» не дожив кілька днів до 39-річчя. (Коллаж УМ)

Боєць 57-ї бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Андрій Бєляєв з позивним «Бєлий» загинув під час ворожого артилерійського обстрілу позицій ЗСУ в районі села Кринички Старобільського району Луганської області у вівторок, 13 липня.

 

Захисник України є уродженцем міста Нікополь Дніпропетровської області, він не дожив лише кілька днів до 39-річчя (день народження – 17 липня).

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднив Нікопольський об'єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки в середу.

 

«Учора ввечері, 13 липня, в зоні проведення операції об’єднаних сил (ООС) біля с. Кринички Старобільського району Луганської області під час ворожого артилерійського обстрілу з 122мм та 152мм калібру бойових позицій 57 окремої мотопіхотної бригади загинув наш земляк, нікопольчанин Бєляєв Андрій Левонтійович, 1982 року народження», - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що час та місце прощання з героєм буде оголошено додатково.

 

Фонд «Повернись живим» додає, що під час обстрілів з важких мінометів та гармат, один із вибухів виявився для Андрія фатальним…

 

«Андрій Бєляєв захищав Україну з 2014 року і до самого дня загибелі: до війська пішов добровольцем і кілька разів переукладав контракт.

 

Його смерть залишила без коханої людини дружину, осиротила трьох дітей та матір», - повідомили у Фонді.

 

 

Журналіст Олександр Махов, який раніше воював разом із Бєляєвим, написав про побратима:

 

«Досвідчений воїн. Сам першим йшов вперед, першим стріляв, брав на себе відповідальність. Був прикладом для мене на війні.

 

Тихий герой. Звичайний чоловік, яких тисячі, що пішли на війну. Не брав участі у визначних боях і операціях. Але на своїй маленький війні був серед найкращих. Щирий. Завжди усміхнений. У нього залишилось троє дітей.

 

Друже, ти вже переміг. Дякую тобі за все! Вибач, що так і не приїхав».

 

«Бєлий» брав участь у операції в Зайцевому, в районі Жованка, коли 57-ма бригада взяла під контроль кілька вулиць.

 

Зауважимо, що Андрій Бєляєв – п’ята бойова втрата української армії у липні.

 

Як повідомляла "УМ", старший солдат Володимир Яськів загинув від кулі ворожого снайпера під час виконання бойового завдання поблизу міста Золоте на Луганщині 9 липня.