Олімпійське селище відкрили в Токіо

13:24, 13.07.2021
Олімпійське селище відкрили в Токіо

Сучасне Олімпійське селище виглядає саме так

За 10 днів до старту Ігор ХХХІІ Олімпіади свої двері відкрило Олімпійське селище у Токіо (Японія).

 

Як інформує УМ, про це 13 липня повідомила пресслужба Національного олімпійського комітету України.

 

Домівки для учасників Ігор розташовані на березі Токійської затоки й загальна площа складає близько 44 гектарів.

 

Олімпійське селище включає 21-у будівлю. Для проживання атлетам надано понад 3,6 тисяч кімнат.

 

Цікаво, що ліжка в кімнатах спортсменів зроблені з картону, а матраци з пластика - усі вони придатні для подальшої переробки. Такі «картонні» ліжка здатні витримати вагу до 200 кг.

 

Відзначимо, що відповідно до нових протоколів, розроблених Оргкомітетом Ігор у Токіо, спортсмени будуть приїжджати в Селище не раніше ніж за 5 днів до початку своїх змагань й від'їжджати протягом 2 діб після завершення виступів.

 

Для запобігання поширенню коронавірусу на території Олімпійського селища цілодобово працюватиме окремий медичний блок. Атлети кожен день здаватимуть тести, протягом усього часу перебування в Токіо носитимуть маски та дотримуватимуться всіх встановлених правил безпеки.

 

Нагадаємо, Ігри відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Україну в Токіо представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах).

 

Українські  спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (та жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное (веслувальному слаломі), гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.