Екскерівнику «Східного корпусу» Ширяєву подовжили арешт

13:37, 12.07.2021
Екскерівнику «Східного корпусу» Ширяєву подовжили арешт

Підлеглий Іллі Киви - керівник організації «Патріоти за життя» Олег Ширяєв

Екскерівнику роти поліції «Східний корпус», а нині керівнику організації «Патріоти за життя» Олегу Ширяєву, якого підозрюють в організації рейдерського захоплення елеватора, подовжили тримання під вартою на 60 діб.

 

Як інформує УМ, про це повідомив за результатами судового засідання 12 липня речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

 

«Підозрюваному продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, до 9 вересня», - сказав Чубенко.

 

Нагадаємо, що 11 вересня 2018 року в селі Занки Зміївського району під час спроби рейдерського захоплення приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Було поранено сімох людей, включаючи заступника начальника Зміївського райвідділу поліції. На місці затримано до пів сотні осіб, 22-м із них оголошено підозру в скоєнні групового хуліганства із застосуванням зброї.

 

Наступного дня очільник МВС Арсен Аваков заявив: поліція обгрунтовано підозрює, що групу зловмисників очолював екскомандир роти МВС Олег Ширяєв. Його затримали 12 вересня і відправили в ізолятор тимчасового утримання, а через день повідомили про підозру.

 

13 листопада 2018 року Ширяєв вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн. Всі обвинувачення на свою адресу він заперечує.

 

У минулому році Ширяєв став куратором всеукраїнського руху Іллі Киви «Патріоти - за життя».

 

Затримали Ширяєва ввечері 5 липня 2021 року на вул. Сумській. Згодом у прокуратурі пояснили, що «підозрюваний не з'являвся на виклик слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і був оголошений в розшук і затриманий за клопотанням про примусове приведення для обрання запобіжного заходу».