Мільярдер Річард Бренсон вилітає у космос, відео

11:49, 11.07.2021
Мільярдер Річард Бренсон вилітає у космос, відео

Річард Бренсон вважає себе астронавтом №1.

Компанія Virgin Galactic, яка належить британському мільярдеру Річарду Бренсону, здійснить перший космічний політ з повним екіпажем у неділю, 11 липня.

 

Одним з пасажирів буде і сам Бренсон.

 

Як передає Україна молода, про останні приготування до польоту і свою мотивацію  сам Бренсон заявив у відповідному відеоролику в соцмережах в неділю.

 

«Моя місія - перетворити мрію про космічну подорож у реальність для моїх онуків, для ваших онуків, для всіх», - каже епатажний мільярдер.

 

 

Він також заявляв раніше: «Я завжди був мрійником. Моя мама вчила мене ніколи не здаватися і тягнутися до зірок. 11 липня настав час втілити цю мрію в реальність на борту Unity-22».

 

Старт польоту заплановано на 16:00 11 липня, але його можуть перенести через погодні умови.

 

Згідно з планом, корабель відокремиться від носія на висоті 16 кілометрів і проведе в польоті близько двох годин.

 

Пан Бренсон стане одним з пасажирів корабля. Крім нього і двох пілотів, на борту корабля SpaceShip Unity 22  перебуватимуть також інші співробітники Virgin Galactic.

 

 

Як повідомляла "УМ", Джеф Безос, засновник інтернет-гіганта Amazon та найбагатша людина світу,  20 липня планує відправитися у космос в межах першого космічного польоту корабля очолюваної ним приватної аерокосмічної компанії Blue Origin.