ДБР звітувало про обшуки в АТ «Київводоканал»

13:02, 09.07.2021
ДБР звітувало про обшуки в АТ «Київводоканал»

Під час обшуків на АТ «Київводоканал»

ДБР перевіряє інформацію щодо привласнення посадовцями КМДА та ПрАТ «Акціонерне товариство «Київводоканал» коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва.

 

Як інформує УМ, про це 9 липня повідомили на сайті ДБР.

 

«За попередніми даними, чиновники перевищили службове становище та завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Вивчається ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової», - сказано, зокрема, у повідомленні.

 

Крім того, встановлено, що «Київводоканал» у 2020 році після проведення двох тендерів на виконання будівельних робіт з реконструкції ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектору в Подільському районі та каналізаційного колектору в Оболонському районі міста Києва, використали залізобетонні труби, вартість і технічні показники яких були значно нижчими, ніж заявлені у тендерній документації на веб–сайті «Прозорро».

 

У повідомлені також сказано, що під час обшуків на підприємствах співробітники ДБР вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт на вищезазначених об’єктах. Причетні особи встановлюються.

 

Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР.