Введення санкцій проти діячів режиму Лукашенка погодили в Україні

14:53, 07.07.2021
Введення санкцій проти діячів режиму Лукашенка погодили в Україні

Україна приготувала "сюрприз" для колег Лукашенка

Кабінет міністрів України схвалив санкції щодо фізичних осіб Білорусі.

 

Як інформує УМ, про відповідне рішення, ухвалене на засіданні 7 липня, повідомили у пресслужбі КМУ.

 

Уряд протягом місяця має їх схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони. Санкції будуть стосуватись фізичних осіб та діяти 3 роки.

 

Санкції вирішили ввести через фальсифікацію президентських виборів у Білорусі у серпні 2020 року, репресії, залякування, насильницьке придушення мирних протестів, увʼязнення та затримання активістів (у тому числі з України).

 

Зазначимо, що Україна вже відмовилася від авіасполучення з Білоруссю та від її електроенергії.

 

Нагадаємо, що останні санкції проти режиму Лукашенка Рада Європейського Союзу ввела 24 червня. Вони стали відповіддю на порушення прав людини і жорстокі репресії проти громадянського суспільства, зокрема, на примусову посадку літака Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

 

Додамо, що обмеження діятимуть щодо Комітету державної безпеки Білорусі, внутрішніх військ МВС, головного управління з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС. Також під санкції потрапили прессекретарка Лукашенка Наталія Ейсмонт, члени ЦВК Білорусі, генеральний прокурор Білорусі Андрій Швед, глава білоруського КДБ Іван Церцель та інші. Загалом 16 фізичних і пʼять юридичних осіб.