САП звинувачує генерала ЗСУ та донецького чиновника у розкраданні мільйонів на будівництві бліндажів

12:21, 06.07.2021
САП звинувачує генерала ЗСУ та донецького чиновника у розкраданні мільйонів на будівництві бліндажів

Корупція серед високих чинів цивільних і військових процвітає

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо генерал-майора Збройних Сил України та посадовця Донецької ОДА. За даними слідства, вони завдали Міністерству оборони 2,8 мільйона гривень збитків за неналежне будівництво фортифікаційних споруд в АТО.

 

Як інформує УМ, про це 6 липня повідомила пресслужба САП у на своїй сторінці у Фейбуці.

 

У 2015 році Кабмін виділив Міністерству оборони кошти для будівництва фортифікаційних споруд — розрахунки проводили з урахуванням досвіду країн-учасників НАТО.

 

Однак підозрювані діяли в інтересах підрядної організації, тому перерахували їй кошти. Але споруди не відповідали проєктній документації, бо будуватися як експерементальні. У висновку, побудовану фортифікацію неможливо використовувати для захисту військовослужбовців.

 

Обвинувальний акт щодо двох осіб направили для розгляду до Вищого антикорупційного суду. Їм інкримінують зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

 

Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 8,5 тисячі гривень до 17 тисяч.