Паливні брикети із сої і не тільки. Як європейські гранти змінюють життя Пирятинської громади
Пирятинська громада має великий досвід у залученні європейських інвестицій та ефективній реалізації проєктів. >>
Сир із молока стають делікатесом (Фото: blog.metro.ua)
Виробники дедалі активніше замінюють сири на сирні продукти.
У травні наростити виробництво сиру, як це було в попередні роки, українським сироварам не вдалося.
Як інформує УМ, про це повідомляє infagro.com.ua.
«Випуск справжніх сичужних сирів у порівнянні з травнем 2020 року зменшився на 15%, нижче рівня в 6 тис. тонн. У той же час на 3% збільшився випуск сирних продуктів, приблизно до 3,5 тис. тонн», – ідеться в повідомленні.
Зазначається, що попит на сир падає.
Сировари завжди добре заробляли на початку сезону, коли ціни на сировину знижувалися.
У цьому році подібного зниження не відбулося, і маржинальність сироробного бізнесу не покращилася навіть в порівнянні із зимовими місяцями.
«Збільшення цін зараз неможливе, так як це призведе до того, що дешеві польські сири заберуть ще більшу частку ринку. Швидше за все, відбудеться скорочення виробництва і сильні підприємства будуть видавлювати з ринку слабших», – прогнозують фахівці.
Варто зазначити, що справжній натуральний сир без домішок виготовлений із молока, включає сичужний компонент або ж його аналоги; містить закваску з кислого молока і щіпки солі.
Для кращого процесу згортання в складі можна знайти хлористий кальцій.
Усі компоненти добре засвоюються в організмі людини і швидко перетравлюються.
Саме тому сир – це дуже цінна їжа.
Натомість у сирному продукті молока менш 20%.
Решта 80% – це білок і жир, отримані неприродним способом.
Зазвичай для його виготовлення беруть кокосове масло.
Іноді користуються пальмовою олією.
Такий вид масел перетворюється в трансізомерні або ж трансгенний жир.
Ці жири легко провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз або, в деяких випадках, тромбоз судин.
Нагадаємо, в 2020 році рекордно зросло виробництво рослинного молока.
У порівнянні з 2019 роком обсяги збільшилися на 12,59%.
Зазначимо, обсяги виробництва молока за перші п’ять місяців 2021 року скоротилися на 5,2% – до 2,5 млн т.
Наразі виробники молока не знають, чого чекати восени та яке майбутнє молокопереробної галузі.
Загострює ситуацію стрімке наближення ринку землі.
Пирятинська громада має великий досвід у залученні європейських інвестицій та ефективній реалізації проєктів. >>
Напередодні мирних переговорів Сили оборони здійснили рекордну кількість атак на російські НПЗ і портову інфраструктуру, намагаючись позбавити країну-агресорку основного джерела фінансування війни. >>
Оприлюднено результати масштабної перевірки всіх прокурорів зі статусом інвалідності. >>
Незаконно отримав групу інвалідності і статус ВПО син мера одного з міст на Черкащині – соціальну допомогу від держави програвав в онлайн-казино. Чоловіку повідомлено про підозру. >>
Голосування за законопроєкт «Про Державний бюджет України на 2026 рік» у другому читанні переноситься попередньо на 2 грудня, про це «Економічній правді» повідомила голова профільного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа. >>
На сьогодні у Тернопільській області перебувають майже 63 тисячі внутрішньо переміщених осіб, серед яких 26 тисяч працездатного віку та близько 11 тисяч пенсіонерів, частина з яких хочуть і можуть працювати. >>