У Києві по справі Шеремета відбувається засідання

13:27, 29.06.2021
У Києві по справі Шеремета відбувається засідання

Крапку у справі Шеремета ставити ще явно зарано

Шевченківський районний суд міста Києва 29 червня продовжив розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених — Андрія Антоненка, Яни Дугарь та Юлії Кузьменко.

 

Як інформує УМ, про це повідомили присутні на засіданні журналісти у соцмережах.

 

У залі суду присутні Антоненко і Кузьменко, їх адвокати, прокурор і представники потерпілих. Дугарь бере участь у розгляді справи у режимі відеоконференції.

 

Наразі суд продовжив дослідження доказів у справі, раніше наданих прокурором.

 

На минулому засіданні суд продовжив запобіжний захід Антоненку у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці і відмовився змінювати запобіжний захід Кузьменко.

 

 

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

 

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

 

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

 

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

 

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.