В Україні стали менше споживати свинини: за 5 років споживання знизилося до 7 кг на душу населення у рік, тобто, на 30%.
Про це заявила експерт зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно.
Як інформує УМ, експерта цитує agronews.ua.
Вона зазначила при цьому, що в порівнянні з європейськими країнами «українці і так не доїдають свинини».
На думку Махно, нашу країну може очікувати дефіцит сала, оскільки вирощування свиней в Україні втратило рентабельність, що пов’язано з ціною кормів: з початку 2019 року їх вартість зросла на 20-40%, і продовжує рости.
В Асоціації тваринників попереджають, що подальше зростання цін на сировину негативно позначиться на малому і середньому бізнесі України.
За даними Державної митної служби, імпорт свинини в Україну в грошовому вираженнів шість разів перевищив експорт, успіввідношенні $ 19 млн.і $ 3,7 млн. за січень – травень 2021року, відповідно.