Навчання Sea Breeze: есмінець США USS Ross прямує до Одеси

14:48, 26.06.2021
Навчання Sea Breeze: есмінець США USS Ross прямує до Одеси

Американський ракетний есмінець USS Ross.

Американський ракетний есмінець USS Ross здійснив свій міжнародний транзит через протоки Дарданелли і Босфор і прямує на північ Чорноморського узбережжя для участі у щорічних міжнародних навчаннях Sea Breeze.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Шостий флот ВМС США в суботу.

 

«Американський ракетний есмінець USS Ross розпочав транзит у північному напрямку в Чорному морі для участі в щорічних навчаннях Sea Breeze з понад 30 країнами з усього світу», - йдеться у повідомленні.

 

Раніше повідомлялося, що корабель вийшов з військово-морської бази Суду-Бей у Греції.

 

Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року.

 

Цього року навчання включатимуть морські операції, наземну фазу, водолазні операції, морські навчання з перехоплення, протиповітряну оборону, компоненту спеціальних операцій, протичовнову війну і пошуково-рятувальні операції.

 

В навчаннях візьме участь рекордна кількість країн учасниць - 32 держави з 6 континентів, буде залучено 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

 

Як повідомляла «УМ», Росія закликала США відмовитися від участі у навчаннях Sea Breeze нібито через «масштабність і явно агресивний характер».

 

Уряд Великої Британії заявив, що ніхто «не буде заважати» проходити британським кораблям у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.