Крим руйнує мілітаризація російськими окупантами

13:14, 19.06.2021
Крим руйнує мілітаризація російськими окупантами

Керч у воді (Фото: Reuters)

Мілітаризація півострова, яку проводить Росія та руйнування природних ландшафтів з метою будівництва військової та цивільної інфраструктури призвели до руйнівних наслідків негоди в окупованому Криму.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

 

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України переконані, що руйнівні наслідки негоди на території тимчасово окупованого Криму є наслідком російської окупації півострова.

 

Адже Москва проводячи політику мілітаризації руйнує екологічну систему півострова.

 

«Аномальна кількість опадів може випасти будь-де. Це природа. Але забезпечення безпеки населення – це виключна відповідальність окупаційної влади. Судячи з матеріалів, які ми бачимо у ЗМІ й соцмережах, очільники окупаційної адміністрації намагаються грати у «діда Мазая»на камеру замість реальної допомоги людям», -підкреслив  Ігор Яременко.

 

З огляду на це він закликав українських громадян у Криму тимчасово відмовитись від подорожей і не залишати приміщення без критичної необхідності.

 

Водночас Яременко зауважив, що тотальна мілітаризація півострова, ввезення в Крим сотень тисяч людей з Росії, будівництво військової та цивільної інфраструктури для їхніх потреб, що супроводжувалося масштабним знищенням унікальних зелених насаджень та ландшафтів – це воєнні злочини, які призвели до порушення екологічного балансу.

 

«Вони сталися, зокрема, через те, що вже понад 7 років Крим закритий для міжнародних моніторингових місій. Російська влада відчуває абсолютну безкарність. Вона переслідує людей, знищує природу, руйнує пам’ятки, у тому числі зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – підкреслив заступник міністра.

 

Яременко наголосив, що міжнародна спільнота повинна  вимагати у Росії забезпечення доступу моніторингових місій ООН, ОБСЄ, які опікуються правами людини, захистом культурної спадщини, до тимчасово окупованого Криму і Севастополя.

 

Нагадаємо, в окупованому Криму вже кілька днів йдуть сильні зливи, через це на півострові ввели режим надзвичайної ситуації. 

 

У Керчі та Ялті ситуація критична.