Путін готовий зустрітись із Зеленським – Пєсков

10:56, 18.06.2021
Путін готовий зустрітись із Зеленським – Пєсков

Путін затягує зустріч із Зеленським

У Кремлі підтвердили готовність зустрічі російського президента Владіміра Путіна з президентом України Володимиром Зеленським, але заявляють, що підготовки до її організації поки не ведеться.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють російські ЗМІ.

 

«Раніше президент Путін вже констатував свою готовність до зустрічі з президентом Зеленським. Він про це говорив сам. Упевнений, що в цьому плані нічого не змінилося. Але поки, як ми знаємо, ніяких конкретних кроків в бік організації цієї зустрічі зроблено не було», - заявив в четвер прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков, відповідаючи на питання, чи змінилося що-небудь в плані можливої зустрічі президентів Росії і України після минулого напередодні російсько-американського саміту в Женеві.

 

Також Пєсков зазначив, що відновлення російсько-американських консультацій щодо врегулювання ситуації на Донбасі не скасовує «нормандський формат»переговорів і мінські домовленості.

 

«Говорячи про формат Росія-США по Донбасу, ви, напевно, мали на увазі механізм консультацій, який здійснювався по лінії Сурков-Волкер. На вчорашньому саміті йшлося про те, що в цілому подібна практика обміну інформацією в дуже складному процесі, скоріше, позитивна і, скоріше, заслуговує на увагу», - сказав він.

 

Прессекретар президента РФ розповів, що в зв'язку з цим в ході переговорів в Женеві говорилося про те, щоб такий процес консультацій відновити при обопільній готовності, але це не повинно скасовувати нормандський формат переговорів.

 

«Але це жодним чином не йде в підміну, на додаток або вдосконалення нормандського формату. Нормандський формат самодостатній, робота в ньому повинна тривати, і наріжним каменем нормандського формату є мінські домовленості», - заявив Пєсков.

 

Нагадаємо,  20 квітня, Зеленський у відеозверненні привселюдно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях.

 

22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив про те, що готовий зустрітися українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

 

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками «Л-ДНР».

 

Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності категорично неприйнятно для України.

 

Володимир Зеленський вважає, що можливість його зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним "занадто зволікає" саме російська сторона.