За російсько-білоруськими військовими навчаннями «Захід-2021» стежитиме НАТО

09:12, 15.06.2021
За російсько-білоруськими військовими навчаннями «Захід-2021» стежитиме НАТО

Навчаннями «Захід-2021» будуть під пильним контролем НАТО

НАТО стежитиме за російсько-білоруськими військовими навчаннями «Захід-2021»  проведення яких заплановано на вересень 2021 року.

 

   Як інформує УМ, про це йдеться в спільному комюніке, що опубліковано на сайті НАТО.

 

«Ми будемо стежити за масштабом та обсягами навчань «Захід-2021», ситуацією після них, і ми продовжуємо закликати Росію та Білорусь діяти передбачуваним та прозорим чином, виконуючи свої міжнародні зобов’язання та зобов’язання у рамках ОБСЄ», – йдеться у комюніке, прийнятому лідерами держав та урядів НАТО у підсумку зустрічі в Брюсселі.

 

НАТО закликає Росію і Білорусь діяти «передбачуваним і прозорим чином» відповідно до їхніх міжнародних зобов’язань і зобов’язань у рамках ОБСЄ.

 

Крім того, країни Альянсу закликали Білорусь дотримуватися норм міжнародного права: «Ми закликаємо Білорусь дотримуватися норм міжнародного права, поважати права людини і основні свободи і негайно і беззастережно звільнити всіх політичних в’язнів, зокрема й тих, які належать до Союзу поляків Білорусі. Демократична, суверенна і стабільна Білорусь відповідає всім нашим інтересам. Союзники готові до взаємовигідного партнерства між НАТО і Білоруссю з урахуванням політичних умов і умов безпеки».