Чий газ Україна закачує у підземні сховища

14:51, 11.06.2021
Чий газ Україна  закачує  у підземні сховища

Готуємось до осінньо-зимового сезону

Процес імпорту газу для закачування в підземні газосховища України відбувається повільно та складає лише 3 млн кубометрів на добу.

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон, передає Укрінформ.

 

«Дуже повільно, але вже розпочався імпорт газу для закачування. Наразі він складає лише 3 млн м куб. на добу. Імпорт з початку місяця склав 15,7 млн м куб., при чому 100% було імпортовано з Угорщини, а не з стандартного словацького напрямку», - написав він.

 

Всього з початку року було імпортовано 577 млн м куб., з них 511 млн м куб., а точніше 88% з Угорщини.

 

Макогон додав, що відкриття віртуального реверсу Оператором ГТС у минулому році дозволило диверсифікувати джерела постачання та створити конкуренцію між ними.

 

Як повідомляв Укрінформ, до початку опалювального сезону Україна має накопичити щонайменше 17 млрд куб. м газу у підземних газосховищах. І відповідальність за виконання цієї норми покладено на Оператора ГТС України.

 

Користувачі мереж почали активно обговорювати цю новину, роблячи закиди, що немає ніякого імпорту, а це наш газ.

 

Зокрема,  Anatoliy Sokolenko з Черкас написав у своєму Фейсбук.

 

«В Україні нелегально добувається набагато більше газу, ніж  нам потрібно. Є маса відео, Антона Гури, наприклад... Який ще «імпорт». Це наш газ і наші гроші за нього через фірми-прокладки йдуть в офшори... Навіть населення платить за газ не в державні, чи комунальні підприємства, а в комерційні!»