США чекають від України кроків у боротьбі з корупцією

15:56, 07.06.2021
США чекають від України кроків у боротьбі з корупцією

В.о. помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер

Також в США сподіваються побачити подальші кроки України щодо забезпечення незалежності та цілісності інституцій судової системи.

 

Виконувач обов'язків помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер заявив про те, що Сполучені Штати сподіваються на подальші кроки України, в тому числі і в судах, щодо притягнення до відповідальності корупціонерів.

 

Як інформує УМ, таку заяву він зробив у відеозверненні до учасників конференції Democracy in action: Zero corruption conference.

 

«Ми вітаємо кроки українського уряду, вжиті раніше в цьому році, щоб ввести санкції проти корумпованих акторів, і ми вітаємо роботу українського громадянського суспільства для викриття корупції. Ми сподіваємося побачити подальші кроки українського уряду, в тому числі в судах, щоб залучити цих акторів до відповідальності в найближчі місяці і роки», - заявив Рікер.

 

Він додав, що США зробили кроки для того, щоб ввести санкції або візові обмеження для корумпованих і зловмисних акторів, які підривали демократичні процеси.

 

«У березні ми публічно внесли до списку санкцій українського олігарха Ігоря Коломойського, який не має права на в'їзд до Сполучених Штатів у зв'язку з його залученістю в значну корупцію», - зазначив Рікер.

 

В.о. помічника держсекретаря США також заявив про те, що Сполучені Штати сподіваються побачити подальші кроки щодо забезпечення незалежності та цілісності інституцій судової системи України.

 

Він зазначив, що це має забезпечити міжнародні стандарти прозорості в корпоративному управлінні.

 

Також Рікер звернув увагу на необхідність прийняти відповідні закони для реформування правоохоронних органів.

 

Зазначимо,  президент США Джо Байден підписав Меморандум, який визнає боротьбу з міжнародною корупцією одним із основних інтересів нацбезпеки Сполучених Штатів.

 

У Білому домі повідомили, що Меморандум передбачає боротьбу з корупцією як в США, так і інших країнах світу.