Навчання Saber Guardian в Угорщині: від ЗСУ беруть участь десантники 95-ї бригади

11:07, 02.06.2021
Навчання Saber Guardian в Угорщині: від ЗСУ беруть участь десантники 95-ї бригади

Навчання Saber Guardian 2021 за участі десантників з 95-ї окремої бригади. (Фото Генштабу ЗСУ)

В Угорщині розпочалася активна фаза багатонаціональних навчань Saber Guardian 2021. Україну представляють десантники з 95-ї окремої бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

 

Як інформує УМ, про це 2 червня повідомили у Фейсбуці на сторінці Генштабу ЗСУ.

 

Сьогодні, о 6.40 ранку, на позиції наших десантників висунувся підрозділ противника у складі 4-х бойових машин піхоти «М-113».

 

Протягом кількох хвилин, влучним вогнем гранатометів та стрілецької зброї усі машини та особовий склад противника було знищено.  Наші війська втратили одну одиницю бойової техніки, яка перекривала шляхи відступу противнику.

 

 

Завдяки ефективній взаємодії з вищим штабом, командуванням «Bluefor» до місця зіткнення для можливої допомоги було оперативно спрямовано резерв з підтримкою авіації. Але український десант впорався самостійно.

 

 

Напередодні, 1 червня українські бійці вперше вийшли в район виконання завдання та закріпилися на позиціях.

 

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, перекрили інженерними загородженнями усі можливі підходи противника, замаскували бойову техніку та облаштували позиції.

 

О 17.00 почалися перші бойові зіткнення. Так, поблизу одного із спостережних пунктів було виявлено дозор Opfor в складі однієї одиниці бойової техніки та 12 піхотинців.

 

 

За легендою навчань, під час бою противник дістав значних втрат, і він змушений був відступити. Натомість наші військовослужбовці залишились у повному складі.

 

Нагадаємо, що 31 травня СБУ провела антитерористичні навчання поблизу лінії зіткнення на Донбасі. Заключний етап тренувань пройшов в прифронтовій Авдіївці.

 

Головна мета тренувань була перевірка та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії в умовах ймовірної диверсійної та терористичної загроз.