Показано нові кадри допиту Протасевича

14:27, 02.06.2021
Показано нові кадри допиту Протасевича

Протасевич стверджує, що його підставили...

Білоруський держтелеканал ОНТ опублікував фрагмент допиту опозиційного блогера Романа Протасевича, якого затримали 23 травня після примусової посадки в Мінську літака Ryanair рейсу Афіни-Вільнюс.

 

Як інформує УМ, це відео опубліковано в Телеграм-каналі ONT News.

 

У 13-секундному ролику Протасевич стверджує, що його підставили.

 

«Упевнений, мене просто підставили. Тому що я це ніде не говорив, а як тільки я це сказав - відразу опинився в Мінську. От відразу», - каже Протасевич на відео.

 

Разом з цим не уточнюється, про які саме слова Протасевича йдеться в ролику.

 

Телеканал ОНТ повідомив, що провів власне розслідування, в якому будуть показані кадри допиту журналіста. Зазначається, що воно вийде в ефір 2 червня о 21:00.

 

Нагадаємо, що 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair, що летів з Афін у Вільнюс. Після посадки борту в Мінську були заарештовані активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич і його подруга Софія Сапега.

 

27 травня адвокат Протасевича Інеса Аленська вперше змогла побачитися з підзахисним з дня його затримання. У зв'язку з підписанням угоди про нерозголошення інформації адвокат не змогла точно сказати, де знаходиться Протасевич і в якому статусі.