Зеленський: можлива нова агресія РФ проти України

10:27, 02.06.2021
Зеленський: можлива нова агресія РФ проти України

Президент не виключає можливість нової агресія РФ проти України

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливий бліцкриг з боку Російської Федерації до кордонів Донецької та Луганської областей та спробу "прорубати" сухопутний коридор в Крим.

 

Як інформує УМ, про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

«Є багато військових варіантів, можливих з боку РФ, зокрема морські операції. Ми дуже занепокоєні цим, і зараз є блокування Азово-Чорноморського регіону російськими кораблями. Вони контролюють це, попри міжнародне право, порушуючи його. Це те, що ви сказали, – один із варіантів виходу на Крим, щоб прорубати цей коридор з материкової України», – наголосив він.

 

Президент також допустив можливість російської ескалації з боку окупованого Донбасу. «Ми це прекрасно розуміємо. Великий стрибок, бліцкриг до кордонів Донецької та Луганської областей. Ми це розглядаємо й готуємося до таких кроків», – підкреслив він.

 

Водночас, за словами Зеленського, якщо припускати ймовірність спроби «прорубати» коридор до тимчасово окупованого Криму – то це означає, що не можна буде заховати цю ситуацію за «громадянським конфліктом», це буде відкрита повномасштабна війна.

 

У відповідь на уточнювальне питання щодо можливого бліцкригу РФ Зеленський не виключив, що він може відбутись зі сходу, півдня чи півночі.