Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом

09:06, 02.06.2021
Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом

Андрій Антоненко знову буде під цілодобовим домашнім арештом

Шевченківський районний суд Києва залишив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовим домашнім арештом.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення ухвалили 1 червня.

 

«Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу Антоненку залишити без задоволення. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає», — сказала головуюча суддя Оксана Голуб.

 

Захист Антоненка просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання.

 

Сам Антоненко пояснив, що поки перебував під вартою, його дружина втратила роботу, утримування дітей «зараз у нас виходить не кращим чином». Антоненко просив змінити йому запобіжний захід, щоб він міг відвідувати службу.

 

Прокурор заперечив щодо задоволення цього клопотання. Суд залишив це клопотання захисту Антоненка без задоволення.

 

Під час судового засідання також дослідили матеріали, раніше надані прокурором, серед яких — протокол огляду речей і документів. Розгляд справи відкладено на 13:00 8 червня.

 

Нагадаємо, 30 квітня Шевченківський районний суд Києва відпустив Антоненка із СІЗО під домашній арешт. У слідчому ізоляторі він перебував з 14 грудня 2019 року. З того часу неодноразово скаржився на проблеми зі здоровʼям.

 

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що якщо Антоненка визнають невинуватим, він зможе отримати компенсацію  від держави за тривале перебування в СІЗО.

 

Нагадаємо, що 12 грудня 2019 року глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Згодом на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства та назвали підозрюваних: військова медсестра Яна Дугарь, лікарка Юлія Кузьменко, музикант і працівник Сил спецоперацій Андрій Антоненко.

Згодом фігурантам справи змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — поплічником.

 

А 22 травня 2020 року стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство Шеремета. 28 вересня суд присяжних почав розгляд справи по суті.

 

Дугарь від самого початку не посадили за ґрати, Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт через деякий час, а Антоненко просидів у СІЗО понад рік.