День Києва: на Річковому вокзалі стартувала вітрильна регата

13:44, 30.05.2021
День Києва: на Річковому вокзалі стартувала вітрильна регата

У щорічній вітрильній регаті в Києві взяли участь щонайменше 10 крейсерських яхт.

Вітрильна регата серед крейсерських яхт стартувала на Київському річковому вокзалі біля причалу №6, що біля церкви святого Миколая, з нагоди святкування Дня Києва у неділю, 30 травня.

 

Як повідомляє Україна молода, в цьому році у щорічній вітрильній регаті в Києві взяли участь щонайменше 10 крейсерських яхт.

 

Згідно з програмою святкування планується, що о 16.00 відбудеться закриття змагань парусної регати та урочиста церемонія нагородження.

 

Вперше яхтсмени вийшли у День Києва в акваторію столичного парусного стадіону у 1995 році, влаштувавши цілодобові гонки Княжа регата або 24 години Києва.

 

Водночас президент Володимир Зеленський вважає Київ особливим містом, де кожна людина знайде щось своє, містом, серцебиття якого заряджає.

 

«Затишні та сповнені історією вулички Подолу й широкі проспекти спальних районів – заворожують по-своєму. Та головне у Києві те, що ти постійно чуєш його серцебиття. Серцебиття, яке заряджає. Якби Київ був людиною, сьогодні я хотів би просто обійняти його і сказати: «Люблю тебе, старенький!» З днем народження, Києве!», - привітав киян Зеленський у соцмережах.

 

Зауважимо, що основними святковими локаціями у Києві стали Арка дружби народів та Співоче поле.

 

Також 30 травня на Хрещатику стартує традиційний спортивний благодійний проект «Пробіг під каштанами».

 

На центральних вулицях Києва плануються Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування Кубок столиці, Відкритий міський турнір із кікбоксингу на естраді Хрещатого парку тощо.

 

З 29 травня до 6 червня у Національному історико-архітектурному музеї Київська фортеця запланована виставка «Старий Київ у поштівках», а 28 травня тут відбудеться хоровий фестиваль-конкурс «Як тебе не любити, Києве мій».