У Німеччині «зелені» за надання Україні летальної зброї

15:29, 25.05.2021
У Німеччині «зелені» за надання Україні летальної зброї

"Зелений" політик Роберт Габек - за надання Україні летальної зброї

У Німеччині фаворит виборів підтримує надання Україні летальної зброї. Політик Роберт Габек заявив, що партія «Зелених» підтримує надання Україні оборонних видів озброєння. За його словами, прагнення Києва отримати цю зброю є «обґрунтованим».

 

Як повідомляє УМ, про це 25 травня поінформувала Frankfurter Allgemeine Zeitung (Габек заявив про це в інтерв'ю виданню F.A.Z. та радіомовнику Deutschlandfunk).

 

Співголова німецької політсили зазначив, що нашій державі «важко відмовити у чомусь подібному».

 

«Попри те, що «Зелені» вважаються пацифістами, коли мова заходить про самооборону, не можна відмовляти країні, яка зазнає агресії. Допомога для самозахисту не має бути відхилена»,– сказав політик.

 

Роберт Габек наголосив, що у 2014 році Росія окупувала український Крим та розв'язала війну на Донбасі та зауважив, що наприкінці березня 2021 року країна-агресор почала стягувати свої війська до кордонів України.

 

Нагадаємо, що в квітні 2021 року Україна направила владі Німеччини список озброєнь, які вона б хотіла отримати для захисту Чорноморського узбережжя. Мовилося про:

німецькі боєзаряди для протикорабельних ракет типу Sea Spear;

зенітні гармати GDM-008 Millennium;

безпілотні міні-підводні човни типів Sea Cat та Sea Fox, які використовуються для підводної розвідки та здійснення заходів з морського розмінування.

 

Співголова німецької партії «Зелених» додав, що Україна неодноразово підтверджувала своє бажання стати членом НАТО, але це питання є «складним».

 

«АТО не має єдності щодо нього, а Україна не є повністю підготовленою. Перспективу членства у НАТО, яку Альянс відкрив для України на Саміті в Бухаресті у 2008 році, не слід забирати з порядку денного. При цьому, наразі ще не настав час повноцінно фіналізувати це рішення»,– підсумував він.