Ексголова КСУ Тупицький постане перед судом за підкуп свідка

13:07, 25.05.2021
Ексголова КСУ Тупицький постане перед судом за підкуп свідка

Від суми та тюрми - ніхто не убезпечений...

Колишній голова Конституційного суду Тупицький постане перед судом за підкуп свідка.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

 

Він відповідатиме перед судом за:

завідомо неправдиві свідчення разом зі штучним створенням доказів (ч. 2 ст. 384 КК України);

підкуп свідка з метою надання неправдивих показань (ст. 386 КК України).

 

Зауважимо, що в жовтні 2018 року в одному з кафе міста Києва Тупицький підкупив свідка у кримінальному провадженні. Свідок мав відмовитися від показань або дати «потрібні» покази на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

 

Крім того, колишній голова КС у 2018 та 2019 роках надавав неправдиві покази у справі про незаконну приватизацію бізнесменом Владиславом Дрегером Зуївського енергомеханічного заводу (місто Зугрес, окупована частина Донецької області).

 

Нагадаємо, що 29 грудня Зеленський своїм указом відсторонив Тупицького на два місяці, а 28 лютого — ще на місяць. 27 березня 2021 року Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею Конституційного суду.

 

Тупицькому намагалися повідомити про підозру24 грудня. Його підозрюють у підкупі свідка та наданні завідомо неправдивих свідчень. Зрештою 19 січня ДБР повідомило йому про підозру.