Василь Вірастюк знову не депутат

11:06, 24.05.2021
Василь Вірастюк знову не депутат

І для чого пішов в політику зі Слугами?

Верховний Суд України ухвалив постанову, якою визнав протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі, скасувавши  протокол ЦВК, за яким Вірастюк переміг на довиборах у Раду.

.

Як інформує УМ, про це повідомив адвокат Анатолій Попов, який представляє інтереси кандидата у депутати Олександра Шевченка.

 

«Скасовано протокол ЦВК яким встановлено результати голосування на проміжних виборах на виборчому округу № 87. Скасовано пункт один і пункт два постанови ЦВК в якій вона визнала недійсним голосування на виборчих дільницях на яких було втрачено голоси. Сподіваємося, що Велика Палата проявить свою принциповість, яка була продемонстрована 1 травня, та встановить законне рішення з врахуванням верховенства права з метою захисту прав виборців», — сказав адвокат.

 

Громадянська мережа "Опора" додає, що відповідне рішення за позовом кандидата Олександра Шевченка до ЦВК було прийняте 23 травня.

 

Суд зобов'язав ЦВК встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №87 з врахуванням рішення суду. 

 

Зазначається, що ЦВК або кандидат Вірастюк можуть оскаржити це рішення до Великої Палати Верховного Суду, рішення якої буде остаточним.

 

Як повідомляла УМ, 19 травня ЦВК знову визнала Вірастюка переможцем на місцевих виборах.