Ексчиновників терміново виселяють із держдач

13:14, 23.05.2021
Ексчиновників терміново виселяють із держдач

"Ексвіпів" терміново виселяють із Конча - Заспи

Колишнім політикам і членам попередніх урядів, які зараз проживають на території державних дач в Конча-Заспі, поставили ультиматум - звільнити житло до завтра - понеділка, 24 травня.

 

Як інформує УМ, про це, посилаючись на власні джерела,  повідомляє  УНН.

 

«Нам сказали виїхати до понеділка. Щось комусь не сподобалося, що ми там живемо, і всіх попросили зібратися і — на вихід»— цитує  співрозмовникаагентство новин.

 

Територія державних дач у Конча-Заспі входить до переліку об’єктів Державного управління справами і утримується за кошт держави.

 

У VIP-дачах живуть декілька сотень колишніх можновладців.

 

Зокрема, колишний голова ВР Володимир Литвин, ексгенпрокурор Святослав Піскун, другий президент України Леонід Кучма та інші.

 

УМ уже повідомляла, що раніше  президент України Володимир Зеленський сказав: «Це колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище, наприклад, Піскун, Ландік, Васюник, міністри часів Януковича, наприклад, Табачник і Богатирьова, ексвіце-прем’єр Зубко та ін.».

 

У РНБО стверджують, що  ці та низка інших людей отримали договори на користування будівлями, робили там ремонти, отримували відшкодування за витрати на ремонт обсягом 50% та за символічну плату могли там проживати.

 

Рада національної безпеки і оборони України оголосила про великий аудит і виселення частини жителів державних дач, які зараз не перебувають при владі.

 

«Прошерстити» мають 400 гектарів займаної землі в Конча-Заспі і 100 будинків державних дач.

 

Мешканці VIP-будинків  почали один за одним заявляти про те, що живуть на державних дачах законно.

 

Наприклад, колишній віце-прем’єр-міністр  — Геннадій Зубко заявив, що з 2016 року він офіційно орендує, проживає, декларує і оплачує будинок в 265 кв. метрів (132,5 кв. метрів житлових, 132,5 кв. метрів підвальних) на території Конча-Заспи.

 

А , як уже повідомляла УМ, колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун раніше повідомив, що  з ним в односторонньому порядку розірвали договір оренди державної дачі, яку він сплачував.

 

Він зазначив, що було визначено перелік осіб, затверджений Кабінетом міністрів України, і у 2002 році у цей перелік осіб входили голова Верховного Суду, Генеральний прокурор України, голова Вищого господарського суду тощо, які могли отримати державну дачу — тому Піскун і отримав договір оренди на 49 років.

 

Водночас Президент Володимир Зеленський, який і сам є жителем VIP- поселення, заявив журналістам, що у звільнені будинки державних дач не заїдуть люди з його оточення. 

 

«Я попросив повну ревізію всього, вони всі мають виїхати. Замість них не заїдуть люди, пов’язані зі мною», — запевнив  Зеленський.