Апеляцію на запобіжний захід Медведчуку розглядає суд

13:21, 21.05.2021
Апеляцію на запобіжний захід Медведчуку розглядає суд

Медвечуківська "група підтримки" біля столичного суду. 21 травня 2021р.

Київський апеляційний суд 21 травня почав розглядати апеляційні скарги, подані на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до народного депутата від «ОПЗЖ», кума російського президента Віктора Медведчука.

 

При цьому, Медведчук прибув на засідання суду.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в райсуді.

 

Під будівлею суду зібралися молоді особи спортивної зовнішності і представники правих. Після штовханини їх розділив кордон поліцейських.

 

Нагадаємо, що 18 травня в Офісі генерального прокурора України повідомили Радіо Свобода, що оскаржили рішення Печерського суду про домашній арешт Медведчука.

 

В Офісі генпрокурора додали, що прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів 930 тисяч гривень.

 

Народний депутат України Ренат Кузьмін у телеграм-каналі повідомив, що адвокати Віктора Медведчука також внесли апеляцію на рішення Печерського суду щодо застосування до Медведчука цілодобового домашнього арешту.

 

Як зазначають у Bihus.Info, на момент початку переговорів Віктор Медведчук не мав жодного офіційного статусу представника України

 

11 травня на тлі проведення обшуків у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

 

Голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що Козак нині перебуває в Росії. За словами Медведчука, Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.

 

12 травня Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора і заявив, що ознайомився з підозрою. Пізніше адвокат Медведчука повідомив, що підозра вручена за статтями 111 і 438 ККУ (держзрада і порушення звичаїв війни).