Злодії у законі «Умка» й «Лаша Сван» затримані поліцією у Дніпрі

10:18, 20.05.2021
Злодії у законі «Умка» й «Лаша Сван» затримані поліцією у Дніпрі

Момент затримання найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі"

Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні «злодіїв у законі: «Умку»затримали в аеропорту Дніпра, а особу на прізвисько «Лаша Сван»– у готелі. 

 

Як інформує УМ, про це йдеться у повідомленні   МВС.

 

«Продовжуємо непримиренну війну з організованою злочинністю - поліція затримала двох найвпливовіших «злодіїв у  законі»в Україні.

 

Нове законодавство, політична воля і фах оперативників поступово винищать це ганебне кримінальне явище. Ми не зупинимося», - зазначив очільник МВС Арсен Аваков. 

 

За інформацією МВС,  правоохоронці встановили усі сфери  діяльності та зв’язки затриманих.

 

Ці особи з «верхівки»злочинного світу утворювали  угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян.

 

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління спільно з Офісом генерального прокурора понад рік документували докази поширення злочинного впливу «злодіїв у  законі».

 

Відомо, що «Умка», коронований у 2014 році, а «Лаша Сван», « злодій у  законі»з 1995-го, здобули свої високі «звання» від топ-представників російського кримінального світу. 

 

Вони вважалися одними із найвпливовіших «злодіїв у законі» в Україні та контролювали криміналітет одразу в кількох областях: Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та в частині Західного регіону.

 

Документування протиправної діяльності «злодіїв у  законі» відбувалося у два основні етапи. 

 

Перший – у квітні цього року, коли під час масштабної поліцейської спецоперації на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання під керівництвом так званого «положенця» та повідомили про підозру одразу 16-м його учасникам, серед яких п’ятеро «смотрящих»та четверо кримінальних «авторитетів».

 

Другий етап відбувся 19 травня.

 

Наразі слідчі за погодженням з процесуальними керівниками готують їм повідомлення про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі).

 

Тривають обшуки.