Суддя Чаус вперше записав відео після викрадення

12:57, 17.05.2021
Суддя Чаус вперше записав відео після викрадення

"Невловимий" суддя Чаус

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус вперше вийшов на зв’язок після викрадення у Молдові на початку квітня. Він запевнив, що скоро повернеться в Україну.

 

Як інформує УМ, відповідне відеозвернення він опублікував 16 травня у своєму Telegram-каналі.

 

«Я готовий надати правоохоронним органам всю інформацію про людей, які викрали і утримували мене з 2016 року. Але це дуже (!) Впливові люди і тому я змушений вимагати від наших правоохоронних органів гарантій безпеки. Як бачите, мій канал відкритий для зворотного зв'язку і в т.ч. для обміну інформацією по фігурантам мого викрадення в 2016 році.

Прошу обов'язково підписатися на мій канал, дуже важливо привернути увагу громадськості. Далі буде.Слава Україні!», - сказав, зокрема, у відеозверненні Чаус.

 

Чаус не назвав місце свого перебування, але підкреслив, що дуже скоро повернеться в Україну і разом зі своїми адвокатами дасть всі відповіді на запитання, які цікавлять українські правоохоронні органи, зокрема НАБУ та ДБР.

 

Нагадаємо, що 3 квітня адвокати екссудді Дніпровського райсуду Києва Чауса повідомили про його викрадення. За їхніми словами, Чауса викрала в центрі столиці Молдови група озброєних людей і вивезла в невідомому напрямку.

 

5 квітня глава МВС Молдови заявив про затримання першого підозрюваного. За його словами, Чауса викрали іноземні громадяни, вони вже покинули країну, перейшовши молдовсько-український кордон.. Листувалися організатори викрадення українською мовою.

 

За місяць до цього, 3 березня, Верховний суд Молдови відмовився надати Чаусу політичний притулок. У САП після цього заявили, що тепер суд першої інстанції Молдови продовжить слухання справи про екстрадицію судді. В Україні Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.

 

У кінці квітня ЗМІ дізналися про українців, які можуть бути причетні до викрадення. Згодом молдовські ЗМІ опублікували маршрут викрадачів Чауса