Україна отримала від Джо Байдена меседж жорсткої любові - Вершбоу

14:57, 16.05.2021
Україна отримала від  Джо Байдена меседж жорсткої любові - Вершбоу

Александр Вершбоу: США очікують від України активізації реформ і боротьби з корупцією.

Візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва сигналізує про подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів.

 

Однак, гострий аспект цього сигналу стосувався того, що Америка очікує від України активізації реформ і боротьби з корупцією.

 

Як інформує УМ, про це  заявив почесний член Атлантичної ради (Atlantic Council), заступник Генерального секретаря НАТО у 2012-2016 роках Александр Вершбоу під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

 

США очікують від України активізації реформ і боротьби з корупцією.

 

«Досить чітко прозвучав сигнал про твердий намір Сполучених Штатів допомагати Україні в захисті від російської агресії, від диверсій та інших гібридних проявів, до яких вдається Росія з метою дестабілізації України. Після такого сигналу не залишається ніяких сумнівів, що свобода, безпека України і її остаточна євроатлантична інтеграція є важливим пріоритетом для адміністрації Байдена. Суть послання полягає в тому, що Україна повинна зміцнювати свою демократію і верховенство права, щоб ефективніше протистояти домінуванню Росії, оскільки оборонних засобів для цього недостатньо. Це, так званий, меседж жорсткої любові», - сказав Вершбоу.

 

Як повідомляла «Україна молода», Александр Вершбоу зазначав також, що невпевненість членів Альянсу дає Росії помилкове відчуття того, що вона має право вето на євроатлантичне майбутнє України і Грузії шляхом окупації частини їхньої території.

 

Водночас він підтримав дії України, яка хоче від НАТО виконання даних обіцянок.