ОБСЄ фіксує загострення ситуації на Донбасі: 540 порушень за добу

10:46, 15.05.2021
ОБСЄ фіксує загострення ситуації на Донбасі: 540 порушень за добу

Місія ОБСЄ зафіксувала 332 порушення режиму припинення вогню на Луганщині.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала 540 порушень припинення вогню на Донбасі протягом попередньої доби. При цьому, більша їх частина сталася в Луганській області.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 14 травня.

 

Зокрема, за даними ОБСЄ, в Донецькій області спостерігачі зафіксували 208 порушень режиму припинення вогню, включаючи 99 вибухів. При цьому 1 вибух розцінюється як вибух від вихідного вогню, 1 вибух у повітрі, 11 розривів боєприпасів і 86 вибухів невизначеного походження.

 

Спостерігачі відзначають, що більшість порушень відбулися недалеко від ділянки розведення в районі н. п. Петровське. Там чули 20 черг зі стрілецької зброї, 15 вибухів і окремі постріли.

 

Також напруженою ситуація була в напрямок на захід від центрального залізничного вокзалу Донецька. Там чули 14 пострілів зі стрілецької зброї та окремі вибухи (близько 20).

 

Однак у Луганській області було куди більше порушень. Місія ОБСЄ зафіксувала 332 порушення режиму припинення вогню, включаючи 39 вибухів невизначеного походження.

 

При цьому, найбільше обстрілів відбулося в районі ділянки розведення біля Золотого. Там чули 260 пострілів в різний час.

 

Також неспокійно було в Попасній, де чули 38 вибухів невизначеного походження і 33 черги з великокаліберних кулеметів.

 

Водночас, штаб ООС повідомляє, що 14 травня російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ за немає.

 

Повідомляється, що українські військові відкривали вогонь у відповідь на обстріли противника.

 

Крім того, станом на 7.00 ранку 15 травня зафіксовано 2 порушення режиму "тиші": неподалік Гладосового та Мар’їнки ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

 

Як повідомляла "УМ", снайперка-розвідниця з Вінниці Ольга Гранецька померла у київському шпиталі у п'ятницю, 14 травня.