Теракт у Казані: Путін доручив змінити закон про обіг зброї

13:50, 11.05.2021
Теракт у Казані: Путін доручив змінити закон про обіг зброї

Затриманий 19-річний Ільназ Галявієв ненавидить усіх, і хоче, щоб всі дізналися, що він бог.

Президент Росії доручив терміново змінити законодавство про види зброї, яка може бути в цивільному обігу, реагуючи на кривавий розстріл школярів у Казані у вівторок.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Путіна Дмитро Пєсков.

 

"Окреме доручення було дано для того, щоб терміново було опрацьовано нове положення про види зброї, яка може бути в цивільному обігу, може бути на руках у населення, з урахуванням виду стрілецької зброї, яку використовував той, хто стріляв. Справа в тому, що іноді як мисливська зброя реєструються види стрілецької зброї, які в деяких країнах використовуються як штурмові гвинтівки, і так далі. Це теж буде Росгвардією терміново опрацьовуватися", - сказав прессекретар президента РФ.

 

Путін також обговорив трагедію в Казані з прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним, а також з віце-прем'єром Тетяною Голіковою і главою МНС Євгеном Зінічевим. Крім того, Путін вислухав доповідь голови ФСБ Олександра Бортнікова.

 

Наразі влада уточнила, що терорист був один - 19-річний Ільназ Галявієв, а не двоє, як повідомлялося раніше.

 

За уточненими даними, він убив 8 людей: 7 дітей і вчительку. Ще 21 людина постраждала. Раніше неофіційно повідомлялося про 11 загиблих.

 

 

Стрілок, який напав на школу №175 в Казані, заявив поліції, що ненавидить усіх, і хотів, щоб всі дізналися, що він бог. Бомби він навчився виготовляти в інтернеті.

 

Влада Татарстану оголосила 12 травня днем жалоби.

 

Як повідомляла «УМ», діти вистрибували з вікон, намагаючись втекти від кривавої бійні у школі № 175 в російському місті Казань.