Генпрокурорка Венедіктова хоче запустити цифрову прокуратуру, відео

10:45, 11.05.2021
Генпрокурорка Венедіктова хоче запустити цифрову прокуратуру, відео

Ірина Венедіктова запевняє, що прокуратура перебуває у безперервній ІТ-трансформації. (Фото Офісу генпрокурора)

Офіс генпрокурора готується до запуску на базі Єдиного реєстру досудових розслідувань інтерактивної карти злочинності в державі, а також так званої цифрової прокуратури.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова та інші працівники Різницької у роз’яснювальному відео у вівторок.

 

За словами генпрокурорки, цифрова держава неможлива без цифрового правосуддя. Тому прокуратура перебуває у безперервній ІТ-трансформації.

 

«Важливим її етапом має стати старт повноцінної роботи електронного кримінального провадження - інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування. Е-case дозволить пришвидшити процес проходження процесуальних документів, передачі справ. Дані будуть доступні онлайн для слідчих, дізнавачів, прокурорів, слідчих суддів та суду. Крім того система спростить процедуру доступу до матеріалів стороні захисту», - наголосила пані Венедіктова.

 

Заступниця начальника управління організаційного забезпечення ЄРДР та інформаційно-аналітичної роботи ОГП Леся Колодій додає:

 

«Зараз готуємось до запуску на базі ЄРДР інтерактивної карти злочинності в державі, яка відкриє громадянам доступ не тільки до інформації про зареєстровані протиправні кримінальні діяння в Україні, а й в окремих областях, територіальних громадах, містах і селах».

 

За її словами, в Офісі Генпрокурора наразі також планують розробку єдиної звітності про правопорушення з ознаками корупції, пов’язані з легалізацією майна, одержаного злочинним шляхом, та щодо дітей, які перебувають у конфлікті з законом.

 

Пані Колодій зазначила, що ЄРДР забезпечує в онлайн-режимі цілодобово і щоденно роботу більш як 32 тисяч користувачів - органів прокуратури, поліції, безпеки, фіскальної служби, ДБР та НАБУ.

 

«За весь час його існування зареєстровано майже 9 мільйонів кримінальних правопорушень. Щоденно в системі реєструється понад 3 тисячі злочинів та проступків, фіксується інформація про більш ніж 35 тисяч процесуальних дій і рішень», - розповіла представниця Офісу генпрокурора.

 

І додала, що на базі цього Реєстру автоматично формується не лише звітність та інформаційні матеріали про стан кримінальної протиправності, а й звіти про роботу органів досудового розслідування.