День перемоги над нацизмом: правопорядок забезпечує 12,5 тисяч правоохоронців

10:28, 09.05.2021
День перемоги над нацизмом: правопорядок забезпечує 12,5 тисяч правоохоронців

Поліція забезпечує правопорядок 9 травня. (Фото МВС)

Щонайменше 67 тисяч осіб планують взяти участь у проведенні 667 заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом в Україні у неділю, 9 травня.

 

Правопорядок забезпечує понад 12,5 тисяч правоохоронців.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час селекторної наради оперативних штабів.

 

Зокрема, силовики обговорили забезпечення публічної безпеки під час відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич зауважив, що в неділю запланована велика кількість автопробігів: "Наразі тільки в Києві збирається близько 150 автомобілів, поліція здійснює їх супроводження".

 

«Оперативні штаби вже приступили до виконання завдань, всі служби, мобільні резерви, авіаційні підрозділи знаходяться на постійному чергуванні. Прошу з толерантністю відноситися до людей похилого віку. На місцях поліція має проводити роботу та заздалегідь інформувати громадян про обмеження, які діятимуть. Основна відповідальність покладається на поліцію діалогу», - наголосив пан Яровий.

 

 

Як повідомляла "УМ", МВС застерігає несвідомих громадян і ймовірних провокаторів від використання забороненої в Україні символіки тоталітарних режимів і георгіївської стрічки.