Блінкен вшанував пам’ять полеглих захисників України біля Стіни пам'яті, фото

12:12, 06.05.2021
Блінкен вшанував пам’ять полеглих захисників України біля Стіни пам'яті, фото

Дмитро Кулеба, Ентоні Блінкен і митрополит Епіфаній біля Стіни пам'яті у Києві. (Фото ПЦУ і МЗС України)

Державний секретар США Ентоні Блінкен вшанував пам’ять полеглих захисників України: разом главою МЗС України Дмитром Кулебою і Предстоятелем ПЦУ Епіфанієм він взяв участь у церемонії покладання квітів до Стіни пам'яті полеглих за Україну біля Михайлівського Золотоверхого собору в Києві у четвер.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Після покладання квітів пан Блінкен разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм відвідали Михайлівський Золотоверхий собор.

«Особлива вдячність Сполученим Штатам Америки за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави», - зазначив Епіфаній.

 

 

Предстоятель ПЦУ також особливо підкреслив: «Вшанування Державним секретарем США біля Стіни пам‘яті новітніх героїв - захисників України засвідчило повагу нашого союзника до боротьби українського народу за краще майбутнє, за власну демократичну, суверенну, європейську державу».

 

 

Митрополит також подякував Держсекретареві за вдумливу розмову: «Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. В розмові з Держсекретарем також обговорили питання становлення й розвитку Православної Церкви України».

 

 

У свою чергу, пан Блінкен назвав метою свого візиту в Україну підтвердження партнерства і співпраці між країнами.

 

"Я щасливий знову повернутися в Україну. Я тут з дуже простої причини: представляю президента Байдена. Ми хочемо підтвердити сильне партнерство між нашими країнами, а також нашу підтримку суверенітету України, територіальної цілісності і незалежності, засвідчити нашу відданість роботі з вами, поки ви зміцнюєте свою демократію, будуєте інституції та боретеся з корупцією", - сказав Блінкен.

 

Згодом керівники парламентських фракцій та голова Верховної Ради Дмитро Разумков провели зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і заступницею держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд.

 

Після цього почалася зустріч пана Блінкена з президентом України Зеленським.

 

Як повідомляла "УМ", робочий візит Держсекретаря США в Україну розпочався із зустрічі з міністром МЗС Кулебою, під час якої йшлося про безпеку в Центральній Європі і в Чорному морі.