До Києва прибув держсекретар США Блінкен

09:29, 06.05.2021
До Києва прибув держсекретар США Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва в ніч на четвер.

 

«Прибув до Києва з прагненням посилити партнерство між Україною і США. Це буде важлива можливість обговорити з нашими українськими партнерами тривалу російську агресію та наголосити на необхідності дотримання як темпів, так і зосередженості в просуванні реформ», - наголосив представник Білого дому. 

 

Як інформує УМ, про це Блінкен  написав у своєму Twitter у ніч на четвер.

 

Літак приземлився в «Міжнародному аеропорту «Бориспіль» близько 00.20 за Київським часом.

 

Заплановано, що державний секретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, іншими офіційними особами і представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям тривалої агресії Росії.

 

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що під час зустрічі з Блінкеном планує обговорити допомогу, яку США можуть надати Україні під час проведення реформ, а також низку економічних питань, особливо в енергетичній сфері.

 

За словами заступника міністра закордонних справ України Євгена Єніна, майбутній візит Блінкена є сигналом потужної підтримки з боку США у протидії російській гібридній агресії, а також посилення політичного і оборонного потенціалу України.

 

Як зазначив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, такий візит дозволить Україні прискорити процеси інтеграції до євроатлантичної співдружності.