Країни НАТО підтримують надання ПДЧ Україні в Альянсі - Анджей Дуда

12:16, 04.05.2021
Країни НАТО підтримують надання ПДЧ Україні в Альянсі - Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда: Україна завжди може розраховувати на нашу підтримку

Польща та інші друзі України в НАТО підтримують надання Україні найближчим часом Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Північноатлантичному альянсі.

 

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільного з главою української держави Володимиром Зеленським брифінгу у Варшаві.

 

Як інформує УМ,про це повідомили польські видання.

 

«Ми також обговорювали із президентом України  питання щодо наближення саміту НАТО, який у середині червня відбудеться у Брюсселі… Там обговорюватиметься питання формального визначення шляху, яким Україна має прямувати до членства в Північноатлантичному альянсі – дорожньої карти до цього членства», – наголосив Дуда.

 

За його словами, на даний момент це  «фундаментальна справа», за яку бореться Україна, і на цьому шляху Польща та «інші друзі з цієї частини Європи» підтримують Київ.

 

Президент Польщі зауважив, що на саміті НАТО обговорюватиметься також питання концентрації російських військ біля кордону України.

 

Дуда повідомив, що за тиждень у столиці Румунії відбудеться саміт лідерів «Бухарестської дев'ятки» (східноєвропейських країн-членів НАТО: Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії), на якому йтиметься про безпекові питання.

 

«Думаю, що питання України і Білорусі будуть дуже важливими темами, особливо України і російської присутності біля українських кордонів», – наголосив польський президент.

 

Як повідомлялось раніше, Зеленський заявляв, що Україна на наступному саміті НАТО в червні очікує на готовність країн-членів щодо підтримки у питанні надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.