Громадянство Росії отримали пів мільйона жителів ОРДЛО

08:03, 03.05.2021
Громадянство Росії отримали пів мільйона жителів ОРДЛО

Мешканці ОРДЛО мають кілька паспортів, у тому числі фейкових "республік".

Росія нахабно заохочує, а також нав’язує отримання свого громадянства мешканцями окупованої частини українського Донбасу. Наразі майже 530 тисяч жителів ОРДЛО отримали російське громадянство у спрощеному порядку протягом останніх двох років.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив пресцентр МВС Росії у відповідь на запит ТАСС.

 

«З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року... громадянство РФ отримали більше 527 тисячі осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України», - наголошують у російському відомстві.

 

Водночас, за даними російського МВС, майже 2 тисячам жителів ОРДЛО у придбанні російського громадянства відмовили.

 

Так, 40% заяв окупанти відхилили у зв'язку з тим, що люди мали обмеження на в'їзд до РФ через адміністративне видворення, депортацію, реадмісію або в зв'язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ.

 

Третина, кому відмовили в громадянстві, мають незняту або непогашену судимість. Чверті здобувачів громадянство РФ не дали через те, що вони виступали за "насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії" і створюють загрозу безпеці.

 

У МВС Росії зазначили, що робота з прийому жителів ОРДЛО в громадянство РФ триває.

 

Як повідомляла «УМ», раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вважає помилкою недостатньо жорстку реакцію союзників України на роздавання Росією паспортів жителям ОРДЛО.