КНДР закидає Байдену велику помилку і «ворожу політику»

10:41, 02.05.2021
КНДР закидає Байдену велику помилку і «ворожу політику»

МЗС КНДР оголосило позицію лідера країни Ким Чен Ина.

Північна Корея попереджає США, що невдовзі країна зіштовхнеться з "дуже серйозною ситуацією", бо американський президент Джо Байден "скоїв велику помилку".

 

Помилка, на думку офіційного Пхеньяну, полягає у тому, що раніше господар Білого дому назвав КНДР загрозою безпеці.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють світові ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника міністерства закордонних справ Північної Кореї Квон Чон Гуна.

 

Так, МЗС Північної Кореї звинуватило президента США в намірах дотримуватися «ворожої політики».

 

Зокрема, Джо Байден назвав ядерні програми Північної Кореї та Ірану "серйозною загрозою безпеці Америки і світовій безпеці" і сказав, що буде працювати з союзниками для вирішення цих проблем за допомогою дипломатії і жорсткого стримування.

 

"Його (Байдена – Ред.) заява чітко відображає його намір продовжувати проводити ворожу політику по відношенню до КНДР, як це робили США протягом більш ніж півстоліття. Без сумніву, керівник США припустився великої помилки в світлі сучасної точки зору. Тепер, коли лейтмотив нової політики США щодо КНДР зрозумілий, ми будемо змушені домагатися вжиття відповідних заходів, і з часом США опиняться в дуже складній ситуації", - заявив Квон Чон Гун.  

 

Він не уточнив, які кроки зробить Північна Корея, і його заява можна розглядати як спробу тиску на адміністрацію Байдена, оскільки вона формує свою політику щодо Північної Кореї.

 

Зазначається, що 30 квітня Білий дім заявив, що в адміністрації завершили огляд політики США щодо КНДР і що Байден планує відхилитися від підходів своїх попередників Дональда Трампа та Барака Обами і шукатиме "золоту середину" між обома підходами.

 

Зокрема, адміністрація Байдена в своїй політиці стосовно КНДР має намір застосовувати «вивірений, практичний підхід» для денуклеаризації Корейського півострова.

 

Як повідомляла "УМ", серед іншого Байден планує зустрітися із Путіним.