Арахамія назвав умови для розширення права поліції на використання шокерів

16:04, 01.05.2021
Арахамія назвав умови для розширення права поліції на використання шокерів

Електрошокер - штука неприємна

У «Слузі народу» назвали умови, за яких Рада підтримає розширення прав поліції на використання шокерів. Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пояснив, чому Верховна Рада не підтримала законопроєкт про розширення прав поліції на використання шокерів.

 

Як інформує УМ, про це заявив Голова фракції партії «Слуга народу».

 

За словами Арахамії, законопроєкт відхилили через те, що в ньому проігнорували рекомендації підкомітету з питань діяльності органів правопорядку правоохоронного комітету Ради. Зокрема це стосується використання шокерів до людей із серцево-судинними захворюваннями та вагітних.

 

Ще однією причиною він називає те, що законопроєкт передбачав використання шокерів проти людей, які вчинили адміністративне правопорушення.

 

«Я відповідаю в парламенті за голоси, і ми провалили цей законопроект. Там є дві причини. У нас є чат депутатів, і депутати кажуть: «Ми всі за те, щоб дати поліції право використовувати ці електрошокери». Але — дві речі. На комітеті, коли це розглядалося, був негативний висновок, і сказали — поверніть назад на доопрацювання», — сказав Арахамія.

 

Він вважає, що після внесення відповідних правок законопроєкт все ж ухвалять у Верховній Раді.

 

Нагадаємо, що 29 квітня Верховна Рада відхилила законопроєкт про зміни до закону про Нацполіцію, в якому пропонували розширити право поліцейських застосовувати електрошокери (№ 4375).

 

Додамо, що у листопаді минулого року глава Департаменту патрульної поліції Євген Жуков випробував на собі дію електрошокера Taser. Він записав це на відео та зізнався, що відчуття «доволі неприємні»