Великдень 2021: правопорядок забезпечать 29 тисяч правоохоронців

13:01, 01.05.2021
Великдень 2021: правопорядок забезпечать 29 тисяч правоохоронців

Правоохоронці у святкові дні, не лише стежитимуть за порядком, а й контролюватимуть дотримання карантинних обмежень.

Понад 29 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть публічний порядок під час Великодніх богослужінь в Україні.
 
Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацполіція у суботу. 
 
За попередньою інформацією, святкові богослужіння з нагоди Великодня проводитимуться у майже 14 тисячах храмах. Їх можуть відвідати більше мільйона вірян.
 
«Публічну безпеку та порядок громадян забезпечуватимуть понад 29 тисяч правоохоронців: 21,1 тис. поліцейських, 1,6 тисячі військовослужбовців НГУ, 1,4 тис. курсантів закладів МВС, а також працівники ДСНС», - йдеться у повідомленні.
 
У Нацполіції закликали громадян дотримуватися карантинних обмежень, зокрема, соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту.
 
Обов'язковими умовами є носіння парафіянами захисних масок як в середині культових споруд, так і біля них під час обрядів.
 
Правоохоронці, які заступають на службу у святкові дні, не лише стежитимуть за порядком, а й контролюватимуть дотримання карантинних обмежень.  
 
При цьому вони проводитимуть у першу чергу роз’яснювальну роботу, а у випадку ігнорування зауважень – притягуватимуть порушників  до адміністративної або ж кримінальної відповідальності. 
 
Раніше голова Нацполіції Ігор Клименко закликав громадян і священників під час великодніх богослужінь у храмах здійснити відмежування громадян з дистанцією півтора метра (один громадянин на 4 кв. м). Також дистанцію між вірянами треба забезпечити під час освячення кошиків та хресних походів у разі їх проведення. 
 

Як повідомляла "УМ", влада закликає літніх людей утриматися від відвідування храмів на Великдень, натомість долучитися до богослужінь онлайн.