Кремль ледве розгойдується щодо зустрічі Зеленського й Путіна, а Ватикан готовий стати посередником

17:13, 30.04.2021
Кремль  ледве розгойдується щодо  зустрічі  Зеленського й Путіна, а Ватикан готовий стати посередником

Путін довго зважує.... у бункері?

У Кремлі все ще чекають від української влади конкретних пропозицій стосовно зустрічі лідерів двох країн.

 

Таку заяву на брифінгу у Москві зробив  прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  російське агентство  ТААС.

 

Відповідаючи на запитання про те, як у Кремлі ставляться до можливого посередництва Ватикану в переговорах Зеленського з Путіним, Пєсков зазначив, що поки не може «поділитися жодною конкретикою».

 

«Поки немає ні порядку денного, нічого. Можливо, дійсно, президент Зеленський приймає особисто рішення, швидко їх формулює, але все-таки у нас є певна процедура, певний процес формування позицій з основних поточних питань, і, звичайно, відразу цей процес пройти дуже складно», — сказав Пєсков.

 

За словами російського чиновника, під час підготовки переговорів прийнято, що сторони заздалегідь обмінюються ідеями, формулюють позиції.

 

Спікер Кремля також зазначив, що російська сторона очікує взаємодії між заступником керівника адміністрації Путіна Дмитром Козаком та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

 

«Зеленський говорив, що дасть Офісу доручення зв'язатися з адміністрацією президента Росії. Цей зв'язок здійснюється каналами Єрмак — Козак», — сказав Пєсков.

 

Зазначимо, що, за повідомленням ЗМІ Італії,  розмови про ймовірне проведення президентських переговорів по Донбасу на території Ватикану дійшли і до Святого Престолу.

 

Представники Папи Римського заявили про готовність підтримати будь-яку зустріч, яка прискорить воцаріння миру  на сході України.

 

За словами дипломата Ватикану, кардинала Леонардо Сандрі, Престол може організувати посередництво між українським президентом Володимиром Зеленським та його колегою з РФ Володимиром Путіним.

 

При цьому у Папи відзначають, що не отримували ніякої інформації про те, що, ймовірно, готується зустріч.

 

А між тим опозиційні  російські блогери кепкують, що президент України Зеленський тролить Путіна, оскільки, за їх інформацією, російський президент не вилазить зі своїх бункерів.