Водяне обстрілюють три доби поспіль: підступи до селища заміновані з РПГ

18:40, 28.04.2021
Водяне обстрілюють три доби поспіль: підступи до селища заміновані з РПГ

Представники української сторони СЦКК фіксують обстріли у Водяному. (Фото ООС)

Російські окупанти тричі обстрілювали селище Водяне та передові позиції ЗСУ  поблизу нього на Донеччині впродовж останніх трьох днів.

 

При цьому, вже 28 квітня неподалік Водяного ворог чотири рази відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба штабу ООС у середу.

 

«Українська сторона СЦКК повідомляє про тривалі обстріли збройними формуваннями РФ з тимчасово окупованої території Донецької області населеного пункту Водяне. Факти фіксації та верифікації, здійснені представниками української сторони СЦКК та військовослужбовцями ЗСУ, свідчать про те, що впродовж трьох днів – 25, 26 та 27 квітня, найманці РФ тричі вели обстріли населеного пункту Водяне та передових позицій ЗСУ поблизу нього», - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що в порушення Мінських домовленостей окупанти застосовують артилерію калібру 120 мм з вогневих позицій, які розташовані в межах населених пунктів Саханка, Ужівка, Пікузи та Верхньотошківське, наражаючи цим мирних мешканців на небезпеку.

 

«Тільки завдяки неймовірному везінню осколково-фугасний снаряд, випущений з гармати «Нона», який 14 квітня влучив у будинок сімейства Сухих, не вибухнув. На підльоті до цілі підривач від’єднався. Військовослужбовці успішно вилучили та утилізували небезпечну знахідку», - повідомили в пресслужбі.

 

В штабі наголосили, що маркування на вцілілому боєприпасі слугують вагомим доказом того, що зброю найманцям на тимчасово окупованих територіях постачає РФ, яка прагне продовжити та наростити вогневе протистояння на сході України.

 

Крім того, поблизу Водяного збройні формування Російської Федерацій здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

 

Про всі порушення українська сторона СЦКК через встановлений механізм своєчасно повідомила місії ОБСЄ.

 

Як повідомляла «УМ», старший сержант 14-ї ОМБр ім. князя Романа Великого Роман Гуляк загинув внаслідок підриву військового авто на  невідомому вибуховому пристрої у вівторок, 26 квітня.