Окупований Донбас: ЗСУ відкривають вогонь у відповідь на обстріли

09:22, 28.04.2021
Окупований Донбас: ЗСУ відкривають вогонь у відповідь на обстріли

Перемир'я і не видно

За даними місії ОБСЄ за минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики на  Донбасі 205  разів порушили режим припинення вогню.

 

Нагадаємо, що унаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець зі складу ОС отримав травмування несумісні з життям, ще три - дістали бойові поранення.

 

Водночас,  інформує УМ,  як  повідомили в штабі Об'єднаних сил   ворожі обстріли були зафіксовані поблизу Водяного, Опитного, Майорська, Талаківки, Луганського, Кам'янки, Павлополя та Широкиного.

 

Збройні формування РФ вкотре порушили Мінські домовленості, застосували міномети калібру 120 мм,  протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

«Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Військовослужбовцю оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний», - повідомили в штабі.

 

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

 

Про дії збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

 

Станом на ранок 28 квітня обстрілів не зафіксовано.

 

Нагадаємо, з 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню,  узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

 

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

 

3 березня пропагандистські ЗМІ ОРДЛО поширили заяву, так званої, «народної міліції» ДНР  щодо отримання дозволу на наведення «превентивниого вогню на придушення і знищення вогневих точок ЗСУ».

 

За час перемир'я в зоні ООС загинули 43 українських військових, понад 60 бійців було поранено.

 

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли і перемир’я на Донбасі фактично не діє.

 

Як повідомляла "УМ", у вівторок внаслідок підриву військового авто загинув один захисник України і ще троє були поранені. 

.