У водах Данії російське судно почало укладку «Північного потоку-2»

14:34, 27.04.2021
У водах Данії російське судно почало укладку «Північного потоку-2»

Росія будь за що хоче добудувати "Північний потік-2"

Будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" розгорнулося із новою силою: 27 квітня судно «Академік Черський» та баржа «Фортуна» почали укладання труб.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Nord Stream 2.

 

У компанії-операторі Nord Stream 2 заявили, що судно "Академік Черський" успішно пройшло морські випробування.

 

Відтак, 27 квітня судно "Академік Черський" почало укладання труб у водах Данії. Паралельно з цим працює і баржа "Фортуна".

 

«Усі роботи проводяться відповідно до отриманих дозволів»,- – мовиться у повідомленні.

 

Нагадаємо, що раніше «Академік Черський» кілька разів наближався до місця будівництва трубопроводу, проте потім йшов в російські води.

 

У США планують створити посаду спеціального представника, відповідального за міжнародні переговори щодо "Північного потоку-2". Його мета – припинити будівництва цього російського газопроводу. За словами Кремля, він "буде їздити та всім погрожувати".

 

Варто зауважити, що якщо «Північний потік-2» таки  добудують – це буде сильний удар по Україні. Адже Росія почала будувати «Північний потік-2», щоб транспортувати природний газ до Європи в обхід України. Через це Київ щороку може втрачати 3 мільярди доларів. Американські санкції зупинили будівництво. Однак згодом роботи відновили біля берегів Данії.