США не виключає нових санкцій проти Росії

10:54, 23.04.2021
США не виключає нових санкцій проти Росії

Джо Байден: Путіне, не знущайся над світом!

У Білому домі можуть ввести нові санкції проти Росії, не виключено, що це може бути пов’язано з утриманням у неналежних умовах опозиціонера Олексія Навального.

 

Як інформує УМ, про це американським ЗМІ заявила прессекретар  Білого дому  Дженіфер Псакі.

 

«Ми зберігаємо за собою право введення додаткових санкцій щодо Росії  в майбутньому.  Указ президента дозволяє нам зробити це", - повідомила  Псакі.

 

Речниця  Білого дому також закликала надати засудженому російському опозиціонеру Олексію Навальному медичну допомогу.

 

Нагадаємо,США ввели санкції щодо семи російських чиновників у зв'язку з отруєнням Навального - серед них глави ФСВП і ФСБ.

 

МЗС Росії відреагувало на санкції США у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального обіцянкою своєї  відповіді та погрозою  Америці  «не гратися з вогнем».

 

Наприкінці лютого компанія Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft.

 

Ця кібератака тривала з весни 2020 року і її реальні масштаби досі невідомі.

 

Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.

 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден наприкінці березня продовжив санкції, у тому числі й проти Росії, для захисту від кібератак.

 

А в квітні Адміністрація президента США Джо Байдена  запровадила нові санкції проти Російської Федерації через її дії проти суверенітету та інтересів США – втручання у вибори та кібератаки.