РФ ввела обмеження на польоти над Кримом і Чорним морем

13:06, 20.04.2021
РФ ввела обмеження на польоти над Кримом і Чорним морем

РФ не хоче чути й бачити чужі літаки над окупованою територією?!

Тимчасові обмеження Росія ввела на польоти над частиною Криму і Чорного моря – це стосується польотів висотою до 19 тис. метрів із 20 по 24 квітня.

 

Як інформує УМ, про це сказано у міжнародному повідомленні для пілотів (NOTAM).

 

«Оголошено район тимчасово небезпечним для польотів повітряних суден», – йдеться в документі.

 

Згідно з координатами, в зону обмеження польотів до висоти 19 тис. метрів входить повітряний простір над південною частиною окупованого Росією Криму (від Севастополя до Феодосії), прилеглими до Південного берега Криму територіальними водами, а також над частиною міжнародних вод Чорного моря.

 

Що стало причиною для запровадження обмежень – не повідомляється.

 

Додамо: ще раніше Росія повідомила, що з 24 квітня по 31 жовтня припиняється здійснення права мирного проходу через територіальні води РФ для іноземних військових кораблів та інших державних суден у низці районів Чорного моря.

 

Як випливає з даних бюлетеня Управління навігації і океанографії російського міністерства оборони, опублікованого 14 квітня, це стосується акваторії уздовж Південного берега Криму (від Севастополя до Гурзуфа), району біля берегів Керченського півострова (поблизу Опукського природного заповідника) і морської ділянки на захід від Криму.