Україна на ще один крок віддалилася від СНД

14:42, 14.04.2021
Україна на ще один крок віддалилася від СНД

Український пазл прямує до іншої конфігурації

Кабінет міністрів підтримав вихід з Угоди та протоколу про правила визначення походження товарів країн, що розвиваються, при наданні тарифних преференцій у рамках Загальної системи преференцій.

 

Як інформує УМ, про це в середу  повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан у своєму Telegram-каналі.

 

"Сьогодні Кабмін схвалив проєкт закону "Про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав" та проєкт відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України", - написав Мокан.

 

За його словами, дану угоду було укладено з метою здійснення заходів зі створення єдиної міжнародно-правової бази в межах СНД з питань визначення походження товарів країн, що розвиваються, правил визначення таких товарів при наданні тарифних преференцій у межах Загальної системи преференцій.

 

"Проєктом акта передбачається припинення дії Угоди про Правила визначення походження товарів країн, що розвиваються, при наданні тарифних преференцій у рамках Загальної системи преференцій. Також Протоколу про внесення змін і доповнень до Правил визначення походження товарів країн, що розвиваються, при наданні тарифних преференцій у рамках Загальної системи преференцій, передбачених Угодою від 12 квітня 1996-го року", - зазначив Мокан.

 

3 березня Кабінет міністрів Україниухвалив проєкт закону про вихід України з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв’язку.



Також Кабінет міністрівпогодив припинення  дії Угоди про координацію міждержавних відносин у галузі поштового та електричного зв’язку СНД.