Полтавщина потрапила у «червону» зону карантину

15:54, 13.04.2021
Полтавщина потрапила у «червону» зону карантину

Полтавщині доведеться побути в "новому статусі" й забути про жовту зону на певний час

У Полтавській області через стрімке поширення коронавірусу з 15 квітня запроваджують «червону» зону карантину.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр уряду Олег Немчінов у Telegram.

 

«Сьогодні (13 квітня – УМ.) відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити: - з 00 години 00 хвилин 15 квітня 2021 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Полтавської області, та застосувати на території Полтавської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоний” рівня епідемічної небезпеки», - написав Немчінов.

 

У області 12 квітня виявили 794 нові випадки коронавірусу. За даними Міністерства охорони здоров’я, завантаженість ліжок з киснем в регіоні становить 51,5%. Крім того, в області фіксують 80-82 госпіталізації на 100 тисяч населення, коли МОЗ вважає нормою менш ніж 60 госпіталізацій на 100 тисяч.

 

У «червоному» регіоні діють такі обмеження, які були під час січневого локдауну — заборонена робота закладів громадського харчування, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, шкіл (окрім дитсадків та початкових класів). Також закритими будуть продовольчі ринки, магазини, спортзали, басейни. Працюватимуть банки, АЗС, ветеринарні клініки та магазини, аптеки, продовольчі магазини.

 

Нагадаємо, що 10 квітня Прикарпаття та Закарпаття офіційно покинули «червону» карантинну зону й стали «жовтими».

 

Про подальшу «долю» карантину вирішать 14 квітня в Києві.